Uusi sivu Hämeenlinnan politiikassa

Lueskelin Pauli Uusi-Kilposen alanurkka kirjoitusta 3.11 Hämeensanomista.
Edellä mainittu ihmetteli kovasti, miksi Lulu Riikonen piti käsittämättömänä, jos kokoomus ja SDP ilmoittavat koaliitiosta vaalien jälkeen, jotta voivat turvata huippupaikat uudessa valtuustossa ja hallituksessa. Onhan Hämeenlinnassa jo olemassa neljän puolueen koaliitio. Mitä ihmeellistä siinä on, jos valtapuolueetkin menevät kimppaan.
Tämä neljän puolueen koaliitio ilmoitti hyvissä ajoin ennen vaaleja tästä järjestelystä. Se oli reilua äänestäjiä kohtaan. Vaalien jälkeen säätäminen ei ole reilua. Niillä on eroa kun yöllä ja päivällä. Kirjoittaja kertoi kokoomuksen ja SDP toimineen vuosikymmeniä yhteistyössä Hämeenlinnassa. Tämäkö antaa oikeuden koaliitiolle? Sillähän tosin voidaan varmistaa, että poliittiset päätökset jatkavat samaa linjaa. Missä on äänestäjien kunnioittaminen. Tuloshan antaa viitteitä siitä, että Hämeenlinnaan toivotaan muutosta. Kaupunkilaiset vaativat nyt päättäjiltä vastuuta eikä vastuutonta rahan haaskaamista, mitä olemme viime vuodet tässä kaupungissa viljelleet. Valtapuolueilta kun on tuntunut unohtuvan se tärkein asia, eli kuntalaisten hyvinvointi. Lulu Riikonen ei suinkaan ole yksin tämän ajatuksensa kanssa hallituksen puheenjohtajuuden kanssa. 1303 äänestäjää on kaupungissamme samaa mieltä. Suurimmalla äänimäärällä valtuustoon päässyt+koaliitio pitäisi riittää saamaan tämä paikka.

3 kommenttia artikkeliin “Uusi sivu Hämeenlinnan politiikassa”
 1. heikkinotko sanoo:

  Hei Marko!
  Luin mielipiteesi, ja laitanpa tähän sivullisen tarkkailijan mielipiteen. En ole minkään puolueen jäsen! Pro Hämeenlinna koalitio on nyt niin voitonhuumassa ja voimiensa tunnossa, että vaalien tulostakin tulkitaan pelkästään omasta näkökulmasta. Se on tietysti totta, että SDP:llä ja kokoomuksella on uudessa valtuustossa ”vain” 17 valtuutettua kummallakin, kun niitä edellisten vaalien jäkeen oli 20 valtuutettua molemmilla. Missään tapauksessa se ei ollut kummallekaan puolueelle ”rökäletappio”! Pro koaliotio ei saanut uusia valtuutettuja lisää jollakin uudella innovaatiolla, vaan pelkästään, Perussuomalaisten ansiosta. Se taas on valtakunnallinen ”yleisilmiö”, ei mikään hämeenlinnainen tapaus. Parussuomalaisten vaalivoiton lisäksi vain Vasemmistoliitto sai yhden lisäpaikan. KD säilyi ennallaan ja esim. Keskusta hävisi kaksi paikkaa, vaikka Hämeen Sanomien neuvotteluja koskevassa uutisoinnissa, (8.11) valtuutettu Hannu Kärpänen nimitteli SDP:tä ja Kokoomusta ”vaalitappion tasoittelijoiksi”. Isot puolueet saivat yhteensä 17485 ääntä ja prolaiset 11697 ääntä eli 5788 ääntä vähemmän! Jos neuvottelut kaupunginhallituksen ja -valtuuston, sekä muista lautakuntien puheenjohtajuuksista, sekä muista luottamuspaikoista ei johda kaikkia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun, niin silloin asia viedään valtuuston käsittelyyn ja päätettäväksi. Lopputuloksen pystyy päättelemään terveellä kaupukilais- tai maalkaisjärjellä, jos sitä on! Koska demokratiassa, enemmistö päättää, jos asioista äänestetään. Terveisin Heikki Notko.

 2. emppu sanoo:

  Saman huomion olen tehnyt ”riippumattoman” maakuntalehden uutisoinnista ennen ja jälkeen kunnallisvaalien. Samaisen ”riippumattoman” maakuntalehden nimeltämainitsemattoman naistoimittajan kommenteista ja analyyseista paistaa Perussuomalaisinho kilometrien päähän. Lähetin jo viime viikolla Hämeen Sanomille aiheesta mielipidekirjoituksen, jossa kaipailin objektiivisempaa uutisointia, mutta kuka sitä nyt itseen kohdistuvaa kritiikkiä viitsisi julkaista…

 3. pohdiskelija sanoo:

  Pohdiskelija
  Tonne Raution blogiin jo kirjoitin innolla odottavani Kokoomuksen ja Sosiaalidemokraattien koaliitiota suureen ääneen julistettuna,nähtäis sitten 4 vuoden päästä mitä on tapahtunut ja tapahtuu.

css.php